تبریزکهن-اکبر فتحی با اشاره به بومیسازی پروتکلهای بهداشتی اظهار داشت: از آنجایی که بخش کشاورزی غذای مورد نیاز جامعه را تامین میکند و از طرفی زیرمجموعههای مختلف آن مانند مرغداریها، دامداریها، گلخانهها و یا مزارع و باغات خود با موجودات زندهای سر و کار دارند که باید مورد مراقبت افراد قرار گیرند.
وی در ادامه افزود: در حادترین شرایط کرونایی نیز امکان تعطیلی این بخش وجود ندارد. اما برای محافظت از جان مردم و بالاخص کشاورزان، بومیسازی پروتکلهای بهداشتی جهت استفاده از نهادهها، ماشینآلات و بذر و… در صدر برنامههای سازمان جهادکشاورزی استان قرار گرفته است که در همین راستا تلاشهای فعالان بخش کشاورزی را که در این شرایط سخت با رعایت این پروتکلهای بهداشتی به تولید میپردازند، شایسته تقدیر میباشد.
فتحی ابراز داشت: دولتهای یازدهم و دوازدهم در بخش کشاورزی چه در بعد ایجاد زیرساختهای بخش کشاورزی و چه اقداماتی که مختص به استان آذربایجانشرقی که شامل احیای دریاچه ارومیه بود و بخش کشاورزی از این بعد بسیار تاثیر میپذیرفت، اقداماتی بسیار خوبی انجام داد و سازمان جهادکشاورزی استان و همکاران سازمانی و خود کشاورزان در کمک به اجرای این سیاستها پیش قدم بودند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه حاصل این نوع نگرش و اقدامات موثر در حوزه زیرساختی در دستور کار قرارگرفتن شبکههای آبیاری و زهکشی رودخانههای مرزی ارس از سال ۹۳ به بعد بوده است، تصریح کرد: در این مدت حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و مراتع منطقه مجهز به سیستمهای نوین آبیاری شد و انجام شبکههای ۱و ۲ آبیاری توسط وزارت نیرو و شبکههای ۳ و ۴ داخل مزرعه توسط همکاران جهادکشاورزی صورت گرفت.
وی ضمن قابل قبول دانستن این رقم یادآور شد: میزان کل شبکههای آبیاری از بدو شکلگیری وزارت فلاحت تا سال۹۳ در حدود ۴۳ هزار هکتار بوده است و از این تاریخ به بعد اجرای ۲۰ هزار هکتار سیستم آبیاری نوین تنها در منطقه ارس اتفاق افتاده است.
فتحی با بیان فراهم شدن امکان سرمایهگذاری در حوزه دریاچه ارومیه در زمینه پرورش آرتمیا خاطرنشان کرد: استان آذربایجانشرقی با توجه به داشتن رودخانه دائمی ارس و سد خداآفرین که بزرگترین سد در منطقه شمالغرب کشور میباشد و با احداث ۳۰۰ حلقه چاه، در زمینه شیلات نیز دارای ظرفیت خوبی برای سرمایهگذاری میباشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه بخش کشاورزی همواره با چالشهایی مواجه است، متذکر شد: این بخش کاملاً تحت تاثیر شرایط جوی بوده و امکان بروز هر نوع حادثهای از جمله سیل و زلزله و خشکسالی و آفات و بیماریها آن را متاثر میسازد.
وی از ۴۱ عنوان بلایای موجود بروز ۳۸ مورد را در استان آذربایجانشرقی امکانپذیر دانست و اضافه کرد: مدیریت این شرایط همواره چالش بسیار بزرگی را برای بخش کشاورزی به همراه دارد و به غیر از مرغداریها و گاوداریهای صنعتی و گلخانهها که فعالیتهای آنها در شرایط کنترل شده میباشد، بقیه فعالیتهای بخش کشاورزی در فضای بیرون صورت میگیرد که این چالش بزرگی است که باید بر آن فائق آمد و پیشبینیهای لازم را در این زمینه به عمل آورد که طبیعتاً استفاده از دانش جدید و استفاده از ارقام مقاوم به شرایط ذکر شده که در مراکز تحقیقاتی مورد آزمون و تائید قرار گرفتهاند، میتواند کارساز باشد و برای کاهش ریسک فعالیتهای کشاورزی با این طیف عظیم بلایا، بیمه کشاورزی کارگشا خواهد بود.