کاهش ۱۱ درصدی تصادفات منجر به فوت در استان/ وجود ۱۳۲ نقطه حادثه خیز در آذربایجان شرقی
کاهش ۱۱ درصدی تصادفات منجر به فوت در استان/ وجود ۱۳۲ نقطه حادثه خیز در آذربایجان شرقی
تبریزکهن-سرپرست پلیس راه آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه طی 9 ماهه سال‌جاری، ۴۰۴ فقره تصادف فوتی در استان رخ داده است، گفت:بر اثر این تصادفات ۵۰۵ نفر جان باخته‌اند که این تعداد فوتی نسبت به 9 ماهه سال گذشته 11 درصد کاهش یافته است.

تبریزکهن-سرپرست پلیس راه آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه طی ۹ ماهه سال‌جاری، ۴۰۴ فقره تصادف فوتی در استان رخ داده است، گفت:بر اثر این تصادفات ۵۰۵ نفر جان باخته‌اند که این تعداد فوتی نسبت به ۹ ماهه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار ما،سرهنگ رضا کریمی‌نژاد با اشاره به علل اصلی تصادفات جاده‌ای استان، گفت: مهمترین عامل اصلی تصادفات جاده‌ای استان را عدم توجه کافی به جلو(۲۷ درصد)، انحراف به چپ(۲۶ درصد) و تخطی از سرعت مطمئنه(۲۰ درصد) دانست.

وی افزود: گروه خودرویی “پژو، وانت، پراید و موتورسیکلت”، بیشترین نقش در تصادفات استان را دارند.

سرپرست پلیس راه آذربایجان شرقی با تشریح آمار در ۹ ماهه سال‌جاری، اظهار کرد: طی این مدت، از ۵۰۵ نفر فوتی در تصادفات، ۱۸۵ نفر در بیمارستان،۲۷۲ نفر در صحنه‌ی تصادف و ۴۸ نفر در مسیر بیمارستان فوت کردند.

سرهنگ کریمی‌نژاد ادامه داد: طی ۹ ماه سال جاری، ۴۶۴۰ فقره تصادف جرحی در استان رخ داده که در نتیجه آن، ۷۹۲۵ نفر مجروح شدند، تصادفات جرحی نیز نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته، یک درصد کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که طی ۱۰ ماه سال جاری، ۶۵ درصد تصادفات در شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها اتفاق افتاده است، گفت: اکثر این تصادفات، به دلیل وجود ساخت و سازهای غیر مجاز و هم‌خوانی نداشتن سرعت شهری با جاده‌ای بوده است، از این‌رو پلیس دستور العملی در راستای کاهش تصادفات در این محدوده برنامه ریزی کرده است.

سرهنگ کریمی‌نژاد با بیان این‌که ۴۰ درصد متوفیان تصادفات در استان روستانشین هستند، گفت: اکثر کسانی که روزانه از مناطق روستایی به شهر تردد میکنند، در مسیر به علت نداشتن تسلط و آگاهی کافی دچار تصادف می‌شوند و بایستی فرهنگ سازی‌های لازم و ارتقای فرهنگ رانندگی در این زمینه عملیاتی شود.

سرپرست پلیس راه آذربایجان شرقی با بیان این‌که ۳۹۳ نفر از جانباختگان مرد بوده و ۱۱۲ نفر نیز زن بوده است، افزود: ۳۶ درصد فوت شدگان نیز راننده، ۳۶ درصد سرنشین، ۱۸ درصد نیز راکب و ترک نشین و ۱۰ درصد نیز عابر پیاده بوده است.

وی افزود: ۵۹ درصد تصادفات در راه‌های اصلی، ۱۸ درصد در راه‌های روستایی، ۱۴ درصد در راه‌های فرعی و ۹ درصد نیز در آزاد راه‌های استان رخ داده است.

وی بیشترین میزان تصادفات را بین ساعت ۱۶ عصر تا ۲۰ شب عنوان کرد و افزود: در این بازه‌ی زمانی حجم ترافیک جاده‌ای افزایش پیدا کرده و زمان خطای انسانی در این بازه زمانی بسیار زیاد می‌شود.

سرپرست پلیس راه آذربایجان شرقی تعداد نقاط حادثه خیز شناسایی شده در استان را ۱۳۲ نقطه عنوان کرد و گفت: از این تعداد، ۶۳ نقطه جهت اصلاح در اولویت قرار دارد و طرح‌های خوبی برای اصلاح آن نقاط ارائه شده است، اکنون ۲۰ نقطه از ۶۳ نقطه اصلاح شده و در مجموع، ۱۱۲ نقطه‌ی حادثه خیز باقی مانده است.

سرهنگ کریمی نژاد افزود: ۴۰درصد از حادثه‌های رانندگی با حذف ۶۳ نقطه‌ی حادثه خیز از جاده‌های استان کاهش خواهد یافت.

وی با بیان این‌که نرخ تردد در محورهای مواصلاتی استان در مقایسه با آمار کشوری بیشتر است، بیان کرد: طی ۱۰ ماه سال جاری، آمار تردد در محورهای مواصلاتی استان نسبت به سال گذشته، چهار درصد افزایش یافته است. همچنین نرخ تردد در کشور ۳٫۷ درصد است ولی در آذربایجان شرقی ۵٫۵ درصد گزارش شده است.

سرپرست پلیس راه آذربایجان شرقی با اشاره به نصب ۲۴ دوربین نظارت تصویری در جاده‌های استان، افزود: وضعیت ترافیکی و وضعیت جوی محورها از طریق این دوربین‌ها ثبت می‌شود و تصویر کامل وضعیت گردنه‌ها و نقطه‌های حساس استان را می‌توان از طریق دوربین‌ها مشاهده کرد.

  • منبع خبر : آرمان تبریز