تبریزکهن-سید رضا علیخانی معاون وزیر صمت در مراسم معارفه سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به رشد بودجه سالجاری در حوزه رفاهی و کارکنان این وزارت در کشور، اظهار داشت: نسبت به سال گذشته ۱۰۴ درصد رشد داریم که در میزان رشد، چهارمین رتبه را داریم.
بهگزارش خبرنگار ما ؛وی از اصلاح ساختار و فرآیندها برای چابک سازی مجموعه ها خبر داد و گفت: این رویکرد در دستور کار وزارت صمت قرار دارد و به زودی نهایی شده و برای اجرا ابلاغ میشود.
در ادامه این نشست، علی جهانگیری معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تبریز زمانی قطب دوم صنعت کشور بود، افزود: اکنون علیرغم تنزل رتبه اما همچنان جزو برترینها هستیم.وی با اشاره به اینکه بیش از ۴ هزار واحد صنعتی و ۱۲۰ هزار واحد صنفی پروانهدار در استان فعالیت میکنند، خاطر نشان کرد: آذربایجان شرقی در اقتصاد کشور نقش فراملی دارد چراکه تا ده درصد صادرات غیرنفتی کشور از این استان بوده و نشان از اهمیت تولید و صنعت در استان است.
معاون استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه در دوران جنگ اقتصادی و تحریم، ارزآوری برای ما مهم است، گفت: به یک سازمان صمت متناسب با این اقتصاد نیاز داریم. در سه سال اخیر کل اقتصاد و صنعت کشور با عواقب جنگ اقتصادی دچار روزمرگی شد اما تولید و اشتغال تعطیل نشد.
وی نرخ بیکاری سال ۹۹ را نسبت به سال ۹۸ بهتر دانست و ابراز داشت: نرخ بیکاری استان آذربایجان شرقی ۷٫۳ درصد است که با فعال شدن واحدهایی که زیر ظرفیت کار می کردند و امروز با تمام ظرفیت یا چند شیفته به کار بازگشتهاند و بیش از ۱۰۰ واحد راکد فعال شد و موجب کاهش نرخ بیکاری استان شد.
آذربایجان شرقی رتبه اول ذخایر معدنی کشور را دارد
غلامعلی راستی، سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی هم در پایان این نشست، با اشاره به اینکه وزارت صمت متشکل از ۵ وزارتخانه سابق است، افزود: در این حوزه باید اولویتهای ویژه را به صورت جدی پیگیری کنیم تا حوزه صنایع، معادن و بازرگانی کشور با سرعت بیشتری رشد و توسعه یافته و دچار چالش نشود.
وی تنظیم بازار را مهمترین اولویت در این اداره کل عنوان کرد و افزود: نظارت بر بازار، توسعه صادرات استان و افزایش چشمگیر صادرات نسبت به سالهای قبل، رفع موانع تولید و فعال سازی واحدهای صنعتی و معدنی راکد و نیمه راکد مورد تاکید وزیر صمت است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان رتبه اول ذخایر معدنی را با ۸٫۲ میلیارد تن ذخایر داریم، اضافه کرد: ۷۰۰ واحد معدنی در استان داریم که پروژه نفلین سینیت از مهمترین معادن استان است که قراردادش نهایی شده و کار را شروع کردند که ۵٫۲ میلیارد تن ذخیره دارد و می تواند صنایع پایین دستی را هم فعال کند.
در پایان این نشست، حکم سرپرستی غلامعلی راستی با امضای فاطمیامین وزیر صنعت، معدن و تجارت اهدا شد.