تبریزکهن-استاندار آذربایجان شرقی درنشست صمیمی با اصحاب رسانه استان، ضمن تبیین و تشریح سیاستها، اقدامات و برنامههای توسعه استان و آخرین وضعیت برخی از پروژههای مهم عمرانی از افتتاح ۱۳۶۵ پروژه عمرانی، خدماتی و اقتصادی همزمان با دهه فجر در نقاط مختلف استان خبر داد و گفت: برای اجرای این پروژهها بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
به گزارش خبرنگار ما،دکتر محمدرضا پورمحمدی با اشاره به اینکه از مجموع این پروژهها، ۲۲۸ پروژه، اقتصادی و ۱۱۳۷ پروژه، عمرانی است، افزود: ارزش پروژههای اقتصادی، ۵۰۰ میلیارد تومان و ارزش پروژههای عمرانی بیش از پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی در تشریح پروژههای قابل افتتاح استان در دهه فجر، گفت: از مجموع این پروژهها، ۷۸۸ پروژه در مناطق شهری و ۵۷۷ پروژه در مناطق روستایی اجرا شده است و ۱۱۵ پروژه نیز جزو پروژههای ملی به شمار میآیند.
نماینده عالی دولت درآذربایجانشرقی؛ با اشاره به برخی از مهمترین پروژههای قابل افتتاح استان در دهه فجرگفت: با حضور یکی از مسئولان عالیرتبه کشوری، پروژه خط انتقال اتیلن از میاندوآب به تبریز با سرمایهگذاری ۶۷ میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای ۵۰۰ نفر به بهرهبرداری میرسد.
استاندارآذربایجانشرقی با اشاره به افتتاح نیروگاه سیکلترکیبی هریس در سفر اول رئیس جمهور در سال جاری، گفت: فاز دوم این نیروگاه نیز تا اردیبهشت سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی همچنین افتتاح ۷۵ پروژه مخابراتی از جمله ۲۵۰ کیلومتر فیبرنوری بین مناطق شهری و روستایی، طرح نوسازی و مقاومسازی ۸۴۰۰ مسکن روستایی، افتتاح ۴۰ مدرسه جدید، افتتاح بیش از ۲۹۰۰ پروژه صنعت برق، گازرسانی به نیروگاه سیکلترکیبی هریس را از مهمترین برنامههای دهه فجر امسال عنوان کرد.
پورمحمدی افزود: ۱۱۲ پروژه از پروژههای دهه فجر با اعتبار ۳۸۰۰ میلیارد تومان توسط شهرداریها و ۳۷۷ پروژه با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان توسط دهیاریهای استان اجرا شده است.
افتتاح قطعه ۴ آزادراه تبریز-ارومیه، دو قطعه از بزرگراه تبریز- اهر، افتتاح خطآهن میانه- بستانآباد و اتمام خط یک متروی تبریز از دیگر پروژههای مهم اجرا شده استان در سال جاری بود که استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به آنها، گفت: امسال ۱۵۰۰ واحد مسکن مهر نیز تحویل متقاضیان شد و طرح اقدام ملی مسکن برای ساخت ۷ هزار واحد مسکونی در استان شروع شده است.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید به اینکه آذربایجان شرقی در مقطعی از تاریخ، پل ارتباطی آسیا به اروپا بود و امروز هم نباید از این نقش غافل شویم، افزود: اگر بنا باشد که کشورمان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا فعال باشد، آذربایجان شرقی باید محور این فعالیت باشد.
نماینده عالی دولت درآذربایجانشرقی؛ افزود: آذربایجان شرقی از امنترین و پاکترین استانهای کشور است و هماکنون با وجود شرایط تحریم، ۱۸ کشور در این استان سرمایهگذاری کردهاند.
استاندارآذربایجانشرقی با اشاره به تحصن و اعتراضات قانونی مردم شهرصوفیان و روستای حومه و همچنین برخی روستاهای اطراف تبریزاز جمله الوار؛ خواجه مرجان دیزج و غیره هم تصریح کرد؛مقررشده است به اداره اوقاف ازمحل دیگری زمین واگذارشودتاصاحبان چندصد ساله اراضی فوق وصاحبان نسق زراعی با آرامش خاطر به زندگی خود ادامه دهند .
وی با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی صادرات استان در سال جاری، گفت: صادرات استان در ده ماه گذشته به دو و نیم میلیارد دلار رسیده و تا پایان سال به سه میلیارد دلار خواهد رسید.
پورمحمدی با تاکید بر اینکه با وجود مشکلات بخش تولید، هیچ واحد تولیدی در استان تعطیل نشده است، افزود: ۷۸ واحد تولیدی که دچار رکود شده وتعطیل شده بودند نیز مجدداً راهاندازی شده و در ده ماه گذشته از نظر واحدهای تولیدی جدید رتبه دوم کشور و از نظر واحدهای تولیدی دارای طرح توسعه، رتبه اول را در کشور به خود اختصاص دادهایم.
نماینده عالی دولت درآذربایجانشرقی؛ با بیان اینکه جوازتاسیس واحدهای صنعتی ۸۰ درصد و پروانه بهرهبرداری ۲۴ درصد افزایش یافته است، افزود: از اقدامات مهمی که در بخش معدن صورت گرفته است؛ آغاز عملیات اجرایی واحد ذوب و تولید مس کاتدی در مجتمع مس سونگون است که تا سه چهار سال آینده راه اندازی می شود و شهرک تخصصی مس و صنایع پایین دستی، با راه اندازی آنها رونق می گیرد و اقدام مهم دیگر آغاز طرح تولید آلومینا از نفلینسینیت در سراب است که با توجه به ذخیره ۵ میلیارد تنی آلومینا در این معدن و ضرورت ایجاد شهرک آلومینیوم، تحول بزرگی در بخش معدن استان اتفاق خواهد افتاد.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۱۷ پروژه پاییندستی و شهرک تخصصی مس نیز در حال اجراست که به رشد اقتصادی و رونق منطقه کمک خواهد کرد، گفت: بین دو تا چهار هزار میلیارد تومان از منابع مالی مس سونگون به بانکهای استان منتقل شده و به همین جهت در استان از لحاظ تامین منابع مشکلی نداریم.
پورمحمدی به وضعیت پروژه بزرگراه تبریز- سهند نیز اشاره کرد وگفت: این پروژه یک پروژه مشارکتی است که سهم دولت در آن ۴۰ درصد است و امسال این سهم به طور کامل پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: معمولاً وعدههایی که از سوی مسئولان اجرایی اعلام میشود براساس قول و قرار پیمانکاران و مجریان پروژه است و وقتی به این قول و قرارها عمل نمیشود، مسئولان متهم به دروغگویی میشوند؛ درخصوص بزرگراه تبریز- سهند، قرار ما با پیمانکار این است که تا پایان امسال، این محور زیر بار ترافیک برود و عبور و مرور در آن اتفاق بیفتد.
پورمحمدی با بیان اینکه تکمیل آزادراه تبریز- بازرگان، مهمترین کار در راستای تحقق این هدف است، افزود: قطعه اول این پروژه از تبریز تا صوفیان در حال اجراست و این طرح را پیگیری می کنیم تا نقش اقتصادی استان در مراودات بینالمللی پررنگ شود.