به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ جابر ابوالفتح زاده در نشست کارگروه آسیب شناسی قوانین و نشست هم اندیشی با نخبگان در حوزه قوانین و مقررات ایثارگران که ظهر امروز، شنبه به همّت واحد حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در سالن کنفرانس این اداره کل برگزار شد، گفت: غلبه بر موانع اجرای کامل قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، زمینه ساز ارائۀ خدماتِ خوب به ایثارگرانِ معزّز است و از همین رو، شناسایی و فائق آمدن بر این موانع باید در کانون توجه ها باشد.
وی با اشاره به سیر قانونگذاری در رابطه با جامعۀ ایثارگران گفت: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ۲۲بهمن سال ۱۳۵۷ تا روز تأسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی در ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۸، شاهد تصویب برخی از قوانینِ مرتبط با حوزۀ ایثارگران توسط هیات وقت وزیران و بعضاً با فرمان حضرت امام خمینی(ره) بودیم. تا پایان جنگ تحمیلی در ۲۷ تیر سال ۱۳۶۷ نیز دستورالعمل ها، آیین نامه ها و مقرراتی توسط مجموعه های ذیصلاح مصوّب شد تا به امورات ایثارگران و خانواده های آنان رسیدگی شود.
ابوالفتح زاده افزود: در مقطعی هم بنیاد شهید انقلاب اسلامی مسئول رسیدگی به امورات خانواده شهدا، بنیاد جانبازان مسئول رسیدگی به امورات جانبازان و ستاد رسیدگی به امور آزادگان متوّلی رتق و فتق مسایل مربوط به آزادگان عزیز بود و لذا ناظر بر وظایف هر یک از این نهادهای ایثارگری، مقرراتی به تصویب رسیده بود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: در ادامه و در سال ۱۳۷۳ قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان انقلاب اسلامی مصوّب شد ضمن اینکه پس از ادغام نهادهای ایثارگری و تشکیل «بنیاد شهید و امور ایثارگران» در سال ۱۳۸۳، پس از کش و قوس های طولان شاهد تصویب نهایی قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بودیم که از سال ۹۱ تا ۹۵ به مدت ۴ سال به صورت آزمایشی اجرا شد.
وی افزود: این قانون، پیش بینی های بسیار خوبی در حوزه های مسکن، بهداشت و درمان، امورات فرهنگی، استخدامی، مسایل اجتماعی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و … دارد و چون از هر حیث جامع است، بر اجرای کامل آن تاکید داریم.
وی دیگر ویژگی منحصربفرد قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را داشتنِ جنبۀ تنقیحیِ آن برشمرد و گفت: همۀ ضوابط و مقررات ایثارگران، در جریان تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران تنقیح شده و جالب تر اینجاست که ما را از تصویب قوانین جدید بجز در موارد استثنایی و اضطراری بی نیاز کرده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی اضافه کرد: با اینحال موانعی پیش روی اجرای کامل قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران وجود دارد که باید این موانع را احصاء و بر آنها غلبه کنیم.
ابوالفتح زاده با تاکید بر اینکه پافشاری مان این است که بتوانیم قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران را برای بهبود رسیدگی ها به جامعۀ ایثارگران بصورت کامل اجرایی کنیم، گفت: پیشنهادها و دیدگاه های آذربایجان شرقی دربارۀ چالش ها و راه های برون رفت از اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، به مرکز منعکس خواهد شد و با توجه به اینکه برنامۀ پنجسالۀ هفتم توسعۀ کشور در دست تدوین است، این دیدگاه ها می تواند در تهیۀ برنامۀ هفتم نیز لحاظ شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در جمعبندی سخنان خود با بیان اینکه تدوین و اجرای این قوانین در برابر دریای ایثار ایثارگران ذره ای بیش نیست، افزود: درست است که تدوین و اجرای این قوانین نمی تواند گوشه ای از ایثار شهدا، جانبازان و آزادگان را جبران کند اما «آب دریا را اگر نتوان کشید، هم به قدر تشنگی باید چشید»؛ ضمن اینکه ما به عنوان کارگزاران نظام در بنیاد شهید و امور ایثارگران از نظر اداری، شرعی، عرفی و قانونی موظف به پیگیری امورات هستیم و اگر اهمالی در انجام این تکالیف داشته باشیم از جانب پروردگار و ایثارگرانِ معزّز – که ما را به عنوان خادمانشان می دانند- مورد گذشت قرار نخواهیم گرفت.
وی عنوان کرد: امیداریم با هم اندیشیِ نخبگان، زمینۀ اجرایی شدن برخی از مواد قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که مغفول مانده است، فراهم گردد تا ایثارگران عزیز نیز بتوانند از مزایای معنوی و مادّی آن بهره مند شوند.
شرکت کنندگان در این نشست هر کدام طی سخنان جداگانه ای به طرح دیدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.