دولت ها و حکومت ها متعهد هستند که غذای سالم را برای افراد جامعه تامین نمایند
دولت ها و حکومت ها متعهد هستند که غذای سالم را برای افراد جامعه تامین نمایند
تبریزکهن-نشست خبری روز جهانی غذا،باحضور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اصحاب رسانه روز دوشنبه بیست و پنجم مهرماه ۱۴۰۱ در سالن کنفرانس معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزارشد.

تبریزکهن-نشست خبری روز جهانی غذا،باحضور معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اصحاب رسانه روز دوشنبه بیست و پنجم مهرماه ۱۴۰۱ در سالن کنفرانس معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزارشد.

به گزارش خبرنگار ما از تبریز؛معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در این نشست خبری گفت:دولت ها و حکومت ها متعهد هستند که غذای سالم و کافی را برای افراد جامعه خود تامین نمایند و خوشبختانه استان ما یکی از قطب های بزرگ تولید مواد غذایی در حیطه های انواع صیفی جات، محصولات کشاورزی، محصولات لبنی و غیره کشور می باشد و از این رو با چالش های کمبود مواد غذایی روبرو نبوده ایم.

دکتر مسلم نجفی در نشست خبری روز جهانی غذا ضمن تاکید به نفش مهم غدا در سلامتی مردم خاطر نشان شد: غذای ایمن و سالم زیر بنای سلامتی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛در این نشست با اشاره به شعار سال روز جهانی غذا و ۱۱ اکتبر برابر با ۲۴ مهرماه ۱۴۰۱ با عنوان توسعه پایدار جهانی برای دسترسی همگانی به غذای مغذی و کافی افزود: غذای ایمن و سالم زیر بنای سلامتی است و یکی از دو نعمتی است که از سوی خداوند به انسان عطا شده است.


دکتر نجفی ادامه داد: با توجه به بخش های اقلیمی و خشکسالی و یا جنگ هایی که در مناطق مختلف است تامین مواد غذایی در دنیا حتی در کشور های پیشرفته همچنان با چالش هایی مواجه هست.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: غذای سالم برای انسان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است در حدود ۲۰۰ نوع بیماری اعم از اسهال، استفراغ ، فشار خون بالا ، دیابت تا ناباروری و سرطان به علت عدم استفاده از غذای سالم در دنیا به وجود آمده است و طبق برآورد سازمان بهداشت سالانه ۶۰۰ میلیون نفر به علت غذای ناسالم بیمار می شوند  وحدود ۴۳۰ هزار نفر سالانه فوت می کنند.

دکتر نجفی با بیان اینکه یکی از اهداف معاونت غذا ودارو در نظارت بر تولیدات مواد غذایی تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط بهتر و در نتیجه زندگی بهتر می باشد افزود: حدود ۱۰۰۰ کارخانه تولید مواد غذایی در استان وجود دارد که در حال حاضر در طی ۶ ماه اخیر محصولات این کارخانه ها به ۴۴ کشور دنیا صادر شده است.
وی گفت: باید در مصرف و انتخاب مواد غذایی مناسب به اهمیت چراغ راهنمای تغذیه ای که بر روی برچسبهای مواد غذایی که از سال ۱۳۹۴ تعبیه شده است دقت کنیم.

دکتر نجفی افزود: در خصوص همکاری در پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور معاونت غذا ودارو به عنوان عضو کمیسیون پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا استان و دبیر کارگروه تخصصی کالاهای سلامت محور بر سلامتی مواد غذایی نظارت می کند به طوریکه تا کنون ۷۰ واحد تولیدی متخلف به مراجع قانونی معرفی شده و محصولات ۳۰ واحد تولیدی معدوم سازی شدند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز اشاره هم به برچسب های چراغ راهنمای تغذیه‌ای در مواد غذایی کرد و افزود: خوشبختانه با تلاش کارشناسان درج این چراغ راهنما از سال ۱۳۹۴ اجرایی گردید و عمدتاً بر روی محصولات غذایی درج می‌شود که با رصد کردن بر روی این چراغ راهنما؛  چربی، نمک و اسیدهای چرب  میزان قند،  و…  مورد ارزیابی افراد قرار می گیرد تا فرد مصرف کننده به تناسب شرایط جسمی خود از مواد غذایی استفاده نماید.

دکترنجفی در ادامه درپاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری آریا درمورد نحوه نظارت به غنی سازی آرد مصرفی در نانوایی ها گفت: غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در نان لواش، ««سنگک غیر آزادپز»» و تافتون ۱۰۰ درصد اعمال می گردد و تلاش بر این هست در صورت تامین آرد لازم؛ نانوایی های آزاد پز نیز از این مهم بهره مند شوند.

وی خاطر نشان شد: سامانه TTAC سامانه‌ای نیز برای اطلاع مردم از نحوه ،ترخیص، رهگیری و شناسایی اصالت و جلوگیری از قاچاق کالا به آسانی در دسترس عموم قرار دارد که با ورود به این سامانه اصالت کالا را مردم می توانند رصد کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان تاکید کرد:در راستای عمل به وظایف قانونی این معاونت در بحث نظارت طی یک سال اخیر بیش از ۵۱۳۰ مورد نظارت از مواد غذایی به عمل آمده  و ۳۷۷۸ مورد نمونه برداری از واحدهای تولید مواد غذایی اجرا شده  که ۷۹ واحد خوراکی و آشامیدنی به خاطر برخی مشکلات و عدم رعایت استاندارها به مراجع قضائی معرفی و همچنین ۳۱ کالا نیز معدوم و امحا گردیده است .