دکتر نقی پور از راه اندازی شورای عالی سلامت استان خبر داد و گفت: بر اساس بررسیها، دانشگاه های علوم پزشکی تنها ۳۰ درصد تامین سلامت را برعهده دارند و ۷۰ درصد باقی بر عهده سایر ارگان ها و ادارات غیردانشگاهی است و در این شورای عالی استاندار محترم به عنوان رئیس شورا بوده و دبیری آن به عهده رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و همکاری همه مسئولین ارگان های مختلف در این شورا موثر خواهد بود.
وی در ادامه نشست در خصوص وضعیت بیمارستانهای استان گفت: بعد از انقلاب اسلامی در ایران تعداد ۱۳ بیمارستان در شهرستانها ساخته شده است، ساختمان اغلب بیمارستانهای تبریز مربوط به دوران پیش از انقلاب است و تنها بیمارستان امام رضا(ع) در ۲۵ سال پیش و بیمارستان مردانی آذر تبریز یک سال پیش ساخته شده است.
وی گفت: با توجه به قدمت بالای ساختمان بیمارستانهای موجود، نگران هستیم که با توجه به مرجعیت مراکز درمانی تبریز در مواقع بحرانی، بیمارستانهای شهر هنگام بروز بحران دچار خسارت شوند از این رو جایگزینی بیمارستانهای سینا و شهید مدنی تبریز را با بیمارستان جدید ۱۰۰۰ تخت خوابی پیشنهاد کرده ایم.
دکتر نقی پور در خصوص وضعیت بیماری کرونا در استان گفت: در حال حاضر ۹۸ بیمار کرونایی در بیمارستان های سطح استان بستری هستند که از این تعداد ۲۵ نفر در بخشهای ویژه و ۹ نفر نیز به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند.
وی با اشاره به وضعیت رنگ بندی کرونایی شهرستان های استان گفت: در هفته گذشته ۸ شهرستان استان در وضعیت زرد و۱۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار داشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خاطرنشان کرد: شیوع کرونا در دنیا در بهمن ماه سالجاری باعث نگرانیهایی برای تشدید وضعیت کرونا در استان شد اما خوشبختانه روند افزایش موارد ابتلا به کرونا در استان با شیب بسیار پایینی بوده یافت و اکنون آمار کروناییهای جدید نگران کننده نیست و فوتی ناشی از کرونا در استان نداریم.
وی اظهار امیدواری کرد با رعایت افراد علامت دار و حاضر نشدن در مکان های پرجمعیت و استفاده از ماسک آمار بیماری کرونا به صفر برسد.
دکتر نقی پور در خصوص برخورد با پزشکان متخلف گفت: در صورت ارائه مستنداتی دال بر تخلف پزشک مورد نظر بر اساس قوانین و مقررات برخورد لازم با پزشک مخلف انجام می شود و در برخی از موارد فرد خاطی به مراجع قانونی نیز معرفی شده است.
وی در خصوص تعامل دانشگاه علوم پزشکی با اعضای هیات علمی گفت: به جرات میتوان گفت بیشترین و بهترین تکریم اعضای هیات علمی از طرف دانشگاه علوم پزشکی انجام شده و جلسات متعددی برای حل مشکلات اساتید بزرگوار برگزارشده است.
وی در خصوص افزایش سگهای ولگرد در تبریز با بیان اینکه این مشکل یک معضل اجتماعی است افزود: دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از اعضای کمیته تصمیم گیری در رابطه با این موضوع است و باید برای بهبود این شرایط، تمامی ارگانها و مردم و رسانهها باهم همکاری لازم را داشته باشند و در حال حاضر فوتی ناشی ازبیماری هاری در استان گزارش نشده است ولی بیشترین اثرات افزایش جمعیت سگهای ولگرد مربوط به سلامت روانی مردم میشود که نگران کننده است.
وی در خصوص دانش آموزان با علائم مسمومیت درسطح استان گفت: در مسمومیت های اخیر از مجموع ۷۸۹ دانش آموز ۱۳۵ نفر در محل مدرسه تحت درمان سرپایی قرار گرفتند و ۳۱۳ نفر دیگر توسط اورژانس ۱۱۵ به مراکز درمانی انتقال یافتند و تعداد ۳۴۱ دانش آموز نیز با وسیله شخصی به بیمارستان منتقل شده اند.
وی ادامه داد: از مجموع دانش آموزان تنها ۳۲ نفر بستری شدند که آنان نیز پس از چند ساعت تحت نظر قرار گرفتن از بیمارستان ترخیص شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریزگفت: هنوز علت این مسمومیت ها مشخص نیست ولی می دانیم که از نوع استنشاقی است و علت اصلی مسمومیت دانش آموزان استان در روزهای اخیر پس از بررسیهای لازم از سوی مراجع ذیصلاح اعلام خواهد شد. ایازی / تبریزکهن