سخنی دلسوزانه با دولت روحانی و رئیس جمهور آینده ایران؛ لطفا این هشدار راجدی بگیرید!!
سخنی دلسوزانه با دولت روحانی و رئیس جمهور آینده ایران؛ لطفا این هشدار راجدی بگیرید!!
سخنی دلسوزانه با دولت روحانی و رئیس جمهور آینده ایران؛ لطفا این هشدار را جدی بگیرید!! تبریزکهن-علیرضا تاجریان/ وضعیت امروز بازارهای ارز، بورس، خودرو، مسکن و قیمت های نجومی کالاهای اساسی در کشور نشان می دهد که مسئولان نتوانسته اند به «اعتماد مردم» پاسخ درستی بدهند.

تبریزکهن-علیرضا تاجریان/ وضعیت امروز بازارهای ارز، بورس، خودرو، مسکن و قیمت های نجومی کالاهای اساسی در کشور نشان می دهد که مسئولان نتوانسته اند به «اعتماد مردم» پاسخ درستی بدهند.

۱- در مبحث رشد و توسعه کشورها نظریه پردازی های متعدد و متکثری ارائه شده است در عرصه عمل نیز موضوع توسعه با فراز و فرودها و تحولات مفهومی بسیار همراه شده است اما آنچه از نظر تئوری و عمل مورد توافق همگان قرار گرفته، این است؛
الف-  توسعه محصول پروژه های مشترک مردم و حاکمیت است
منظور از پروژه های مشترک، شراکت مردم و حاکمیت در پروسه توسعه کشور است.
سئوال مهم: شما با چه کسی شراکت می کنید؟
پاسخ: با کسی که به او اعتماد داریم.
پس می توان گفت توسعه محصول اعتماد است.
سئوال مهم: کدام اعتماد؟
پاسخ: اعتماد متقابل مردم و حاکمیت به یکدیگر.
ب- توسعه محصول «عقل درازمدت» است و به مثابه کاشتن درخت گردو است و کسی که درخت گردو می کارد، «باغ دار» است؛ نهال را می کارد، از آن مراقبت می کند و بعد از چند سال، درخت گردو محصول می دهد. این محصول پایدار و برای باغ دار یک سرمایه ارزشمند است. اما «زارع» بوته خربزه می کارد و محصول آن را بعد از چند ماه برداشت می کند؛ هر چند این محصول شیرین است اما پایدار نیست و بوته خربزه بعد از یک سال از بین می رود و محصول جدیدی در کار نیست و زارع باید برنامه جدید برای کاشت محصول داشته باشد.
۲- پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ که خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها علیه ایران را رقم زد، اقتصاد ایران و معیشت مردم کشورمان را در شرایط بسیار سختی قرار داد؛ موج گرانی های افسارگسیخته از نیمه دوم سال ۹۶ آغاز شد؛ بازارهای ارز، خودرو و مسکن ترمز بریدند و افزایش قیمت های لحظه ای در بازارها حاکم شد. درخواست دولت از مردم برای تعدیل بازارها، سفارش به نخریدن بود! اما این نسخه کارساز نشد. با گذشت زمان دولت و مردم به این نتیجه رسیدند که بازگشت این بازارها به شرایط قبل، غیرممکن است و باید این واقعیت را پذیرفت و در مقابل فشار تحریم ها و شرایط سخت اقتصادی، مقاومت کرد. مردم ۴ سال مقاومت کردند؛ هرچند برخلاف اظهارنظر رئیس جمهور که می گوید مردم ایران در برابر تحریم ها و فشارهای اقتصادی خم به ابرو نیاوردند، اما کمر بسیاری از مردم زیر این فشارها شکسته شد اما همچنان امیدوار به آینده و وعده های مسئولان، با کمر شکسته زندگی را ادامه می دهند.
۳- وضعیت امروز برنامه ریزی مسئولان کشور برای عبور از تحریم ها و مدیریت بازارهای بورس، ارز، خودرو، مسکن و تامین کالاهای اساسی مردم به مثابه برنامه ریزی یک «زارع» برای کاشت و برداشت محصول است که بوته خربزه ای می کارد، در کوتاه مدت محصول شیرین می دهد اما پایدار نیست. نسخه های مسئولان کشور برای تعدیل قیمت ها و حفظ ارزش پول ملی تا امروز جواب نداده است.
شاید یکی از علت های این برنامه ریزی، تحلیل آنها از نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و شکست احتمالی ترامپ در این انتخابات است. اما هر چه به نوامبر نزدیک‌تر می‌شویم، اتفاقاتی رخ می‌دهد که شانس ترامپ را بالاتر نشان می‌دهد.
۴- شانس پیروزی رقبای آقای روحانی در انتخابات ۱۴۰۰ با توجه به عملکرد دولت روحانی، بالاست و از همین حالا اصولگرایان خود را پیروز انتخابات می دانند.
سئوال مهم: اگر اصولگرایان در انتخابات پیروز شوند، نسخه آنها برای نجات اقتصاد کشور و حل مشکلات معیشتی مردم جواب خواهد داد؟
پاسخ: اگر هر نسخه نجات بخشی هم با توجه به تمام جوانب پیچیده شود، موفقیت اجرای آن بستگی به «اعتماد مردم» دارد.

سخنی دلسوزانه با دولت روحانی و رئیس جمهور آینده ایران؛ لطفا این هشدار را جدی بگیرید!!
وضعیت امروز بازارهای ارز، بورس، خودرو، مسکن و قیمت های نجومی کالاهای اساسی در کشور نشان می دهد که مسئولان نتوانسته اند به «اعتماد مردم» پاسخ درستی بدهند؛ به عنوان مثال مردم به آنها اعتماد کردند و تمام سرمایه خود را در بورس سرمایه گذاری کردند تا هم به دولت در تامین کسری بودجه کمک کنند و هم از کاهش سرمایه خود بدلیل کاهش شدید ارزش پول ملی، جلوگیری کنند.
بورس مثالی خوبی برای شراکت مردم با دولت در پروسه توسعه کشور است؛ این شراکت با «اعتماد» مردم به دولت شروع شد، این پروژه مشترک محصول داد و دولت این محصول را برداشت کرد و زمانی که نوبت به برداشت محصول مردم رسید، بورس به مثابه، بوته خربزه عمل کرد!! وعده های حمایتی دولت در چند هفته اخیر نیز نتوانست خلاف این را ثابت کند؛ قرمز پوشی تالار شیشه ای و خروج نقدینگی حقیقی ها (مردم) ادامه دارد چرا که آنها از بازی الاکلنگی حقوقی ها خسته شده اند و دیگر امیدی به وعده های حمایتی دولت ندارند.
نسخه های تجویزی برای کنترل بازار ارز و قیمت خودرو، قیمت مسکن و قیمت کالاهای اساسی نیز به مثابه این است که دولت همچنان با نگاه «زارع» به اقتصاد کشور نگاه می کند؛ بوته خربزه ای می کارد تا در کوتاه مدت، محصولی شیرین برداشت کند.
شاید رقبای آقای روحانی، چندان هم از این شرایط ناراضی نباشند چرا که ادامه این شرایط، شانس پیروزی آنها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را افزایش می دهد. اما دولت آقای روحانی و رقبای او این هشدار جدی را نادیده می گیرند؛ «اعتماد مردم» از دست می رود.
دولت آقای روحانی و رئیس جمهور آینده ایران این نکته مهم را در نظر بگیرند برای گذر از شرایط امروز کشور و نجات اقتصاد کشور از گرداب تحریم ها، باید ۱- «عقل درازمدت» و ۲- «اعتماد مردم» را داشته باشید؛ تغییر نگاه دولت آقای روحانی از «زارع» به «باغ دار» و کاشتن درخت گردو به جای بوته خربزه می تواند به کسب مجدد اعتماد مردم در اجرای پروژه های مشترک کمک کند. بورس آزمون خوبی برای این تغییر دیدگاه دولت و کسب مجدد اعتماد مردم است.
رقبای دولت آقای روحانی نیز باید دولت را در این شرایط حمایت کنند چرا که آنها نیز برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، تشکیل کابینه و اجرای وعده هایی که برای پیروزی در انتخابات به مردم داده اند، به حمایت و اعتماد مردم نیاز دارند.

  • منبع خبر : خبرگزاری آریا