انتقال آب ارس به تبریز مهمترین مطالبات از مسولان / بهره برداری از بزرگترین تصفیه‌خانه تبریز درسال آینده
انتقال آب ارس به تبریز مهمترین مطالبات از مسولان / بهره برداری از بزرگترین تصفیه‌خانه تبریز درسال آینده
آرمان تبریز-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: بعد از پایان سال‌جاری در سراسر استان یک برنامه و بررسی آسیب شناسی جامع خواهیم داشت تا نقاط آسیب پذیر و بحران را ارزیابی کنیم تا بر اساس  همین برنامه ریزی مشکلات کم آبی در آینده نداشته باشیم .

آرمان تبریز-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی گفت: بعد از پایان سال‌جاری در سراسر استان یک برنامه و بررسی آسیب شناسی جامع خواهیم داشت تا نقاط آسیب پذیر و بحران را ارزیابی کنیم تا بر اساس  همین برنامه ریزی مشکلات کم آبی در آینده نداشته باشیم .

به گزارش خبرنگار ما ؛مهندس علیرضا ایمانلو امروز در نشست خبری با خبرگزاری ها افزود؛ هم اینک بیش از سه میلیون نفر از جمعیت شهری و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت روستایی استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هستند،

وی تصریح کرد:با توجه به کاهش بارش‌ها و مصرف زیاد آب، عدم فرهنگ سازی ؛عدم استفاده بهینه و رعایت حداقل ها متاسفانه در تامین آب مشکل ایجاد می‌شود.

شیوع ویروس کرونا میزان آب مصرفی در استان را بالا برد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی  تاکیدکرد : با شیوع ویروس کرونا میزان آب مصرفی در استان از مصرف متعادل و استاندارد به مراتب بالا رفته و حتی مصرف آب در کشور نیز از مرز ۴۰ درصد فراتر گشته است .

ایمانلو متذکر شد:مصرف آب شرب درسطح استان دربهمن ماه سال گذشته قریب به روزانه ۸۵۰ هزار مترمکعب بود که این میزان در اسفند ماه روزانه از مرز یک میلیون و ۱۰۰ هزار متر کعب افزون گشت.

در مجموع حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب تولید آب داریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در تشریح تولید میزان سالانه آب شرب شهری و روستایی در استان نیز اضافه کرد؛ در مجموع حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب تولید آب داریم که  ۷۵ درصد تامین آب شرب از طریق آب منطقه ای و ۲۵ درصد نیز از طریق چاه های شرکت آب و فاضلاب تامین و به چرخه مصرف می رسد.

این مقام عالی در شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی عنوان کرد: زنگ هشدار مشکل آب از سال  ازسال ۹۴ و ۹۵ درتبریز به صدا درآمدو علی رغم تمام برنامه ریزی های و تدابیر باز هم در پیک مصرف تا حدودی مشکل ایجاد می شود که نیازمند همراهی مردم برای عبور این از مشکلات هستیم  و پش بینی می شود با انتقال آب ارس به تبریز این مشکلات مرتفع خواهد شد .

ایمانلو تاکید کرد:در شرایط کنونی تنها راه نجات تبریز در حوزه آب صرفاً  انتقال آب از ارس به تبریز است وعلاوه براین آیتم لازم هست  فرهنگ مصرف بهینه دربین مردم ساری و جاری گردد .

وی یاد آور شد:قریب به ۷۰ درصد مشکل آب رسانی به نقاط مرتفع شهرتبریز رفع شده است و عمده مشکل اصلی  شهر تبریز  مربوط به بحث رینگ آبرسانی تبریز بوده و تا زمانی که در این محل زون بندی کامل اجرا نشود، این مشکل به طور کامل حل نمی‌شود.

 حفر ۳۰  حلقه چاه در تبریز
ایمانلو اظهار داشت: این شرکت به ناچار دربرنامه های  کوتاه‌ مدت به دنبال حفر ۳۰  حلقه چاه هست که هفت مورد از آنها  عملیاتی شده است و ۲۷ مورد نیز در شرف عملیاتی شدن می باشد هرچندکه با شرایط فعلی و افزایش جمعیت و سیر مهاجرت از روستاها در دراز مدت این فرآیند نیز جوابگو نبوده و صرفا به منزله تزریق یک مسکن خواهد بود.

وی گریزی هم به برداشت آب از چاه های آتی زد و افزود؛ با حفر این چاه ها ۳۰۰ لیتر در ثانیه بر میزان آب تولیدی استان افزوده خواهد گشت و لازم است تا سال آتی حدود ۹۰۰ لیتر در ثانیه به تولید آب تبریز اضافه شود تا این شهر در آینده با کم آبی دست به گریبان نشود .

ایمانلو در ادامه دربحث جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب نیز خاطر نشان شد ؛جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب با هدف سالم‌سازی محیط زیست شهری، افزایش سطح بهداشت عمومی و جلوگیری از آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی از عمده اهداف  پروژه فاضلاب‌های شهری می باشد.

وی ادامه داد:از اهداف مهم دیگر  پروژه ایجاد مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلان‌شهر تبریز استفاده از کود آلی استاندارد تولید شده در حوزه کشاورزی و تامین ظرفیت تصفیه و انتقال بخش عمده فاضلاب جمع‌آوری شده سطح شهر تبریز مد نظر بوده است.

مطالبات اصلی مردم انتقال آب ارس به تبریز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همچنین؛ ازاستاندار آذربایجانشرقی  ونمایندگان تبریز درخصوص  پیگیری انتقال آب ارس به تبریز که یکی ازمهمترین مطالبات اصلی استان است قدردانی نمود وافزود: انتظاربراین هست این مطالبات به جد پیگیری شود تا سه آینده  این پروژه اجرایی و آب ارس به موقع به تبریز انتقال یابد.

ایمانلو  اشاره ای هم به  فرسودگی شبکه های آب کرد و گفت: حدود ۱۸.۵ درصد از آب تولیدی استان برهمین اساس به هدر می رود و جا دارد برای جلوگیری از هدررفت آب سالانه ۵۰۰ کیلومتر ازشبکه آب بهسازی و بازسازی گردد.

ایمانلو اضافه نمود: با اجرای یکپارچه سازی شرکت آب و فاضلاب شهری با روستایی، مشکل آب ۳۰ روستای استان با هزینه ای بالغ بر هشت میلیارد تومان ازمحل منابع داخلی این شرکت حل شده و از نعمت آب بهرمند شده اند .

وی همچنین خبر از افتتاح بزرگترین تصفیه‌خانه آینده در تبریز داد و خاطر نشان شد:۸۶ درصدشهر تبریز زیر شبکه انتقال فاضلاب قرار دارد وبزرگترین تصفیه‌خانه تبریز درحال اجراست که تا اواخر خردادماه سال آینده نهایتاً به بهره‌برداری خواهد رسید و انتظار می رود با اجرای این طرح تا ۱۵ سال آینده  مشکلی از بابت فاضلاب در تبریزنداشته باشیم.

در ادامه این نشست معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی هم طی سخنانی گفت: این شرکت از ابتدای سال ۹۸ مبلغ ۱۱۵ میلیارد تومان از سوی دولت و از محل منابع عمومی برای تامین آب شرب این استان اخد و تامین نموده است

محمد خانی خاطر نشان شد:از این میزان اعتبار ۶۵ میلیارد تومان در سال ۹۸ جذب شده است، و برای سال جاری نیز ۵۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی پیش بینی شده است و همچنین از این میزان نیز ۲۶ میلیارد تومان در قالب پروژه های ملی آبرسانی روستایی هزینه می شود.

وی اذعان داشت :علاوه بر اعتبارات دولتی از منابع داخلی شرکت آب و فاضلاب نیز برای آبرسانی به روستاها هزینه شده و خواهد شد.

بهره مندی  ۶۵ شهر و یک هزار و ۴۲۴ روستای استان ازخدمات آب شرب بهداشتی
معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در خصوص  آمار تعداد روستا های تحت پوشش این شرکت افزود: در حال حاضر این شرکت به ۶۵ شهر و یک هزار و ۴۲۴ روستای استان خدمات آب شرب بهداشتی ارایه می دهد و بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان مشکل آب شرب ندارند .

خانی در مورد روستاهای غیر تحت پوش نیز عنوان کرد :آن تعداد از روستا ها هم که تحت پوشش این شرکت نیستند به صورت مشارکتی و با خودیاری  آب مصرفی را تهیه می نمایند و این روستاها به خاطر دسترسی آسان به منابع آبی از قبیل  چشمه و قنات ، حاضر به تحت پوشش قرار گرفتن در زیر مجموعه شرکت آب و فاضلاب نشده اند .
در پایان  این نشست هر یک از مدیران آب فاضلاب استان به برخی از اقدامات و عملکرد زیر مجموعه خود اشاره کردند.

ا