واکسن «رازی کوو پارس» موسسه رازی رونمایی شد
واکسن «رازی کوو پارس» موسسه رازی رونمایی شد

واکسن رازی کوو پارس (اولین واکسن تزریقی – استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید-۱۹) تولید شده توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حضور وزرای جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایانا، کاظم […]

واکسن رازی کوو پارس (اولین واکسن تزریقی – استنشاقی پروتئین نوترکیب کووید-۱۹) تولید شده توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حضور وزرای جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایانا، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در آئین رونمایی از واکسن رازی کووپارس موسسه رازی ضمن تبریک ایام دهه فجر و تشکر از کادر درمان برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ اظهار کرد: بابت دست یابی به این پدیده علمی که ثمره حمایت‌های وزارت بهداشت از موسسه رازی است به تمام مردم ایران تبریک عرض می کنم.

وی افزود: موسسه رازی از سال ۱۳۰۳ تشکیل شد، در سال ۱۳۲۱ واکسن کزاز را معرفی کرد و پس از آن دیفتری، سرخک، سرخجه و اوریون را تولید کرد.

خاوازی خاطرنشان کرد: در طول ۹۶ سال از تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، این موسسه هر زمانی که یک بیماری عفونی در کشور بروز می‌کرد با امکاناتی که در اختیار داشت اقدام به بررسی و تهیه واکسن ‌کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۶ واکسن اجباری کودکان توسط این موسسه رازی تولید می‌شود و هر زمان که بیماری عفونی در کشور شیوع پیدا کرده، موسسه رازی با بضاعت خود برای ساخت واکسن و دارو پیش قدم شده است.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با نوع واکسن موسسه رازی عنوان کرد: موسسه رازی یکی از مناسب ترین پلتفرم ها یعنی پلتفرم نوترکیب را انتخاب کرد که جزو بهترین انواع پلتفرم تولید واکسن محسوب می‌شود و هیچ ویروسی را وارد بدن نمی کند و بسیاری از کمپانی های دنیا این روش را انتخاب کرده اند.

وی افزود: ساخت این واکسن توسط تیم ویژه ای از پزشکان، داروسازان دامپزشکان و شیمی دانان کشور در موسسه رازی انجام شده که دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت WHO و سازمان غذا و دارو FDA یه صورت کامل در آن رعایت شده است.

خاوازی ادامه داد: موسسه رازی از اسفند سال ۱۳۹۸ کار ساخت واکسن را آغاز و از روش واکسن پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید واکسن استفاده شد. در فاصله اسفند ۹۸ تا پایان فروردین ۹۹، کار طراحی را تمام کرد، در اردیبهشت دوزسنجی و فرمولاسیون انجام شد و از خرداد ماه ۹۹، این واکسن بر روی ۵۰۰ حیوان آزمایش شد.

وی تصریح کرد: این واکسن تحت رهبری وزارت بهداشت و با کار کارشناسی دقیق سازمان غذا و دارو انجام سده که از تمام تلاشگران این عرصه تشکر می کنم و امیدواریم آزمون‌های بالینی ۱ و ۲ انسانی را هم با موفقیت پشت سر بگذاریم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از آنجا که این واکسن تحت مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری سازمان غذا و دارو ساخته شده است، مردم به راحتی می‌توانند به آن اطمینان کنند.خاوازی ابراز امیدواری کرد: هر روز شاهد موفقیت‌های بیشتر محققین برای کنترل بیماری‌ها باشیم.