پیام رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به مناسبت هفته منابع طبیعی دکتر احمد بایبوردی : تخریب منابع طبیعی و محیط زیست بر کیفیت و چرخه طبیعی کشور اثر می گذارد
پیام رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی به مناسبت هفته منابع طبیعی دکتر احمد بایبوردی : تخریب منابع طبیعی و محیط زیست بر کیفیت و چرخه طبیعی کشور اثر می گذارد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، دکتر احمد بایبوردی به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی ضمن تبریک این هفته به فعالان منابع طبیعی علی الخصوص همکاران تلاشگر بخش منابع طبیعی مرکز اظهار داشت:  تداوم زندگی بشر و تمام موجودات روی زمین وابسته به طبیعت و تولیدات آن […]

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، دکتر احمد بایبوردی به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی ضمن تبریک این هفته به فعالان منابع طبیعی علی الخصوص همکاران تلاشگر بخش منابع طبیعی مرکز اظهار داشت:  تداوم زندگی بشر و تمام موجودات روی زمین وابسته به طبیعت و تولیدات آن است اما آنچه امروز بیشتر به­ عنوان منابع طبیعی در کشور ما از آن یاد می‌شود، منابع تجدید شونده­ای است که مورد بهره‌برداری ما قرار می گیرند. پرداختن به اهمیت منابع طبیعی و لزوم شناخت بیشتر و آموزش همگانی در این زمینه، نباید منحصر به هفته منابع طبیعی و روز درختکاری باشد، چرا که این منابع، موجب تداوم حیات و زندگی انسانهاست و به­ عنوان بستر اصلی کشاورزی و تولیدات گیاهی محسوب می­شوند. جنگل و مرتع علاوه بر تولید محصولات چوبی و علوفه­ ای، نقش حیاتی در تولید اکسیژن و تلطیف هوا، تقویت سفره‌های آب زیرزمینی، جذب توریسم، ایجاد اشتغال، تولید مواد داروئی و صنعتی، پناهگاه حیات وحش، امنیت حیاتی انسان ­ها و… دارد. پوشش گیاهی جنگلی با کاستن از تأثیر شدید نور خورشید، سرعت تبخیر را کاهش می‌دهد که همین امر باعث می‌شود جریان آب ادامه‌دار باشد و این حالت برای حیات آب، امری ضروری به‌حساب می آید و از هدر رفت آن جلوگیری می‌کند.

دکتر احمد بایبوردی افزود: منابع طبیعی به ­عنوان ثروت هر جامعه و امانتی برای آیندگان است؛ کسانی که از این ثروت و هدیه الهی استفاده می کنند، موظفند از آن به­ طور صحیح بهره برداری نمایند و آن را آباد و سرسبز به نسل بعدازخود تحویل دهند؛ زیرا امروزه کارشناسان و متخصصین امر، سرسبزی و آبادانی منابع طبیعی را نشانه پیشرفت علمی و فرهنگی جوامع و زمینه ساز توسعه پایدار می­دانند.

وی ادامه داد: جنگلها و مراتع از مهمترین و با ارزشترین منابع طبیعی است که نقش اساسی در تأمین نیازهای انسان (اکسیژن، آب، مواد غذایی، دارویی و …) دارند. قبل از این، ارزش منابع طبیعی تجدید شونده با معیار منافع مقطعی و کوتاه مدت سنجیده می­شد، اما با بروز مشکلاتی که در دهه­ های اخیر در وضعیت محیط زیست مانند گرم­شدن کره زمین، وقوع سیلابهای مخرب و … بوجود آمد، تغییراتی در ارزش­گذاری این منابع ایجاد شد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی ابراز داشت: طبیعت و محیط زیست، موهبت بزرگی است که بشر امروز آنچنان شایسته است، به ارزش حقیقی آن پی نبرده است. با توجه به وجود این نعمت با ارزش در کشور ما، باید به این نکته توجه شود که تخریب منابع طبیعی و محیط زیست بر کیفیت و چرخه حیاتی کشور اثر زیادی می گذارد که می­تواند پیآمدهای زیان­باری برای زندگی انسان، حیوانات و گیاه داشته باشد. با توجه به این نکته که طبیعت، برای بقای نسل بشر آفریده شده است و پیوندی ناگسستی میان انسان و طبیعت وجود دارد، پس حفظ و حراست آن امری بسیار مهم و ضروری است.

دکتر احمد بایبوردی ادامه داد : بنابراین وظیفه همه ماست که در اطاعت از فرامین خداوند متعال و با تاسی از بیانات ائمه طاهرین علیهم السلام در حفظ این منابع خدادادی بکوشیم تا هم خودمان از معضلات کمبود آب و آلودگی هوا و بهداشت رها شویم و هم امانتدار خوبی برای نسل های آینده باشیم. 

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در پایان سخنان خود اظهار نمود: هفته گرامی داشت منابع طبیعی فرصت مغتنمی است تا از فعالان این عرصه، به­ ویژه از تلاشها و زحمات همکاران خود در بخش تحقیقات منابع طبیعی قدردانی نمایم. 

روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی