تبریزکهن-رئیس نظام پرستاری آذربایجان شرقی گفت: ۱۱۶ هزار پرستار در کشور در حال خدمت رسانی هستند که سهم استان از این تعداد، ۶۵۰۰ پرستار است.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ محمد ارشدی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته پرستار، اظهار کرد: شعار روز پرستار در سالجاری، “جامعه و سلامت، هویت و منزلت، رفاه و معیشت” است و خوشبختانه سازمان بهداشت جهانی، شعار سال جدید میلادی( ۲۰۲۰) را تحت عنوان “پرستار” نام گذاری کرده است.
وی گفت: در راستای تامین کمبود نیرو، حدود ۱۰۰۰ هزار نفر از طریق بخشهای شرکتی به نظام پرستاری استان جذب شدهاند و با توجه به اینکه پرستاران فعلی در شرف رسیدن به سن بازنشستگی هستند، با کمبود نیرو در این رابطه مواجه هستیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات مفیدی در زمینه نوآوری و پذیرش دانشجو انجام شده و حتی برای اولین بار مقطع پی اچ دی در استان به راه افتاده است.
رئیس نظام پرستاری استان افزود: بیش از ۹ واحد دانشگاهی در شهرهای مختلف استان با بیش از ۲۰۰۰ هزار دانشجوی پرستاری در حال فعالیت هستند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست که به مناسبت هفته پرستار برگزار شد اظهار کرد: عمده مشکلات جامعه پرستاری کمبود نیرو است اما مجوز های موجود جذب را محدود کرده است.
عبداله صفری با بیان اینکه جذب نیرو در نظام پرستاری بر اساس استانداردهای جهانی برحسب پزشک، تخت و بیمار انجام میشود، افزود: بر این اساس، به نسبت هر هزار نفر باید چهار تا هشت پرستار داشته باشیم که برای رسیدن به این استاندارد، به ۳۴۰ هزار پرستار نیازمند هستیم؛ برای هر تخت نیز باید ۲٫۵ پرستار داشته باشیم که در این رابطه با کمبود ۳۰۰ هزار پرستار مواجه هستیم؛ همچنین در کنار هر پزشک نیز باید سه پرستار حضور داشته باشد که در این رابطه نیز حدود ۳۰۰ هزار پرستار با استانداردهای جهانی فاصله داریم.
عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: در موضوع آنفولانزا نیز جزو استان های درگیر بودیم که بیمارستان های امام رضا (ع) و کودکان تبریز بیشترین مراجعه کننده را داشتند.
وی با اشاره به پرستاران مبتلا به آنفولانزا، افزود: دو پرستار با داشتن بیماری زمینه ای در کل استان درگیر این بیماری بودند که یکی از آنها فوت کرده و دیگری در قسمت آی سی یو بیمارستان امام رضا (ع) بستری است.
رئیس دانشکده پرستاری اعلام کرد: تحصیل ۱۰۵۸ دانشجوی رشته پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز
رئیس دانشکده پرستاری با بیان اینکه ۱۰۵۸ نفر دانشجو پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حال تحصیل هستند، گفت: ۲۵ درصد از تولید علم دنیا مربوط به دانشکده پرستاری و مامایی است.
وحید زمان زاده صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته پرستار، اظهار کرد: متاسفانه تصور مردم از جامعه پرستاری کامل نیست، چرا که فقط قسمت خدمات را مشاهده میکنند، در حالی که زحمات پرستاران قابل بیان نیست.
وی افزود: با توجه به کمبود نیرو، از اینرو پرستاران به برخی از وظایف مهم خدماتی خود عمل میکنند.
وی با اشاره به تاریخچه دانشکده، یادآور شد: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ۱۰۳ سال قبل شروع به تربیت پرستار کرده است.
رئیس دانشکده پرستاری خاطرنشان کرد: برای اولین بار مقطع دکترای پرستاری در شهر اولین ها شروع شده که نزدیک به ۵۲ هئیت علمی دارد؛ این رشته تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو تربیت میکند.
وی افزود: در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان رشته های مختلف پذیرش می شوند، اما در مقطع دکترا تنها در یک رشته دانشجوی پرستاری تربیت میکنیم.
زمان زاده تبریز را مهد طرح های فعال و خلاق در کشور دانست و گفت: طرحی اجرا خواهیم کرد که در قالب آن هئیت های علمی در بیمارستان ها حضور داشته باشند، تا هم به دانشجویان کمک کنند و هم بار علمی کار ارتقا یابد.