به گزارش خبرنگار ما در آذربایجانشرقی،دکتر سعید جعفری راد رئیس پارک علم و فناوری استان در این نشست خبری، ضمن اشاره به دستاوردهای اخیر پارک در زمینه فناوری از قبیل توسعه کمی و کیفی شاخصهای فناوری، تعداد شرکتهای فناور و دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری، میزان اشتغال سال ۱۴۰۲، همایشها و رویدادهای برگزارشده، فروش مواد، محصولات و خدمات در داخل کشور و میزان صادرات به کشورهای دیگر، اظهار کرد: با توجه به اولویت انجام فعالیتهای عمرانی در سال ۱۴۰۲، حفر چاه عمیق و تجهیز و بهرهبرداری از آن جهت رفع مشکل آب مجتمع عصر انقلاب، اجرای شبکه فاضلاب، اجرای شبکه آب شرب و فضای سبز و آتشنشانی، اصلاح شبکه گازرسانی به قسمتی از قطعات فاز دوم، انجام مطالعات و تهیه نقشههای اجرایی سازه فضاکار، جدولکشی، انجام مطالعات کارخانه نوآوری و تامین اعتبار احداث رمپ دسترسی به پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی از آزاد راه تبریز- سهند، از اهم کارهای عمرانی صورت گرفته در سال جاری بوده است.
وی همچنین به افزایش ۲ برابری ردیف بودجه پارک علم و فناوری استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: در سال جاری بودجه این مجموعه با ۱۰۰ درصد رشد، ۷۲۰ میلیارد ریال تعیین شد که موفقیت بزرگی این این مجموعه محسوب می گردد.
جعفری راد در این نشست با بیان اینکه مجموعه ما در مقایسه با سایر استان ها تا حدودی عقب ماندگی داشت گفت:در این راستا ۵۰۰ میلیارد ریال برای راه دسترسی آزاد راه تبریز سهند به مجتمع عصر انقلاب تامین شده است که ۱۸۰ میلیارد ریال آن از محل مصوبات سفر رئیس جمهور، ۱۰۰ میلیارد ریال از محل برنامه و بودجه و مابقی از محل اعتبارات معاونت عمرانی استانداری تامین شده است.
وی تصریح کرد؛ هم اینک پیمانکار در حال اجرای پروژه دسترسی آزاد راه تبریز سهند به مجتمع عصر انقلاب است و در صورت مساعد بودن هوا، این مسیر تا دهه فجر امسال افتتاح خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری آریا عنوان داشت؛ ما پیگیر تحقق مصوبات سفر اول رئیس جمهور به استان درحوزه فناوری هستیم، و برای رفع مشکل اینترنت و خط دهی تلفن همراه نیز یک دکل با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال در پیرامون این مرکز نصب شده است.
جعفری راد اضافه نمود: درجریان سفر رئیس جمهور به استان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اکوسیستم فناوری استان مصوب شد که تاکنون ۱۰ درصد آن محقق شده است و تهمه تلاش ما بر این است که بتوانیم اعتبارات بیشتری را جذب کنیم.
وی به دیگر برنامههای پارک علم و فناوری استان درسال جاری اشاره کرد افزود: ایجاد پردیس مشترک و برگزاری نمایشگاه و جشنواره صنایع مس از جمله برنامههای دردست اقدام این مجموعه می باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی به فعالیت این پارک درحوزه هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و گفت: ۱۵ شرکت به طور مستقیم در این حوزه فعال هستندو ما به عنوان پارک، زمینه و زیرساخت فعالیت این شرکت ها را فراهم می کنیم.
دکتر جعفری راد در ادامه سخنان خود، به عناوین برنامههای در دست اقدام و آتی پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی اشاره نمود و گفت: توسعه زیستبوم فناوری استان و توانمندسازی و تقویت شرکتها، دو سرفصل اصلی مورد نظر پارک علم و فناوری میباشد که شامل برنامههایی همچون ایجاد و راهاندازی پردیس مشترک با شرکت شهرکهای صنعتی، پردیس مشترک تخصصی در حوزه صنایع مس و معدن با مجتمع مس آذربایجان، ارائه خدمات تجاریسازی، بازاریابی و فروش و خدمات شرکتهای فناور و دانشبنیان توسط کارگزاران صادراتی و فروش، و برگزاری همایشها و دورههای جدید توانمندسازی شرکتها میباشد.
جعفری راد در ادامه به پرداخت تسهیلات حمایتی به شرکتهای دانش بنیان نیز اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی به طور مستقیم به این شرکتها تسهیل میدهد، صندوق پژوهش و فناوری استان نیز به صورت مشارکت مدنی با این شرکتها همکاری دارد.
وی ادامه داد:براساس موافقت به عمل آمده ؛ از سوی این صندوق برای نمونه سازی تا پنج میلیارد ریال تسهیلات پرداخت میشود که کارمزد آن چهار درصد است.
گفتنی است؛ در انتهای این نشست، به پرسشهای خبرنگاران و مدیرمسئولان اصحاب رسانه در زمینههای مختلف پاسخ داده شد.